Levande lyckopiller

Alla vet att musik kan ha ett riktigt stort inflytande på själen. Det vill säga, människor som lider av depression eller andra mentala problem kan må bättre om de hänger sig åt musiken. Det kanske inte alla vet är att djur har exakt samma verkan på dessa psykologiska orosmoln.

Även de som kämpar med fysiska åkommor kan märka skillnad om de sjunger, spelar eller lyssnar mer på musik – och återigen, precis samma effekt kan åstadkommas om man skaffar sig ett husdjur som tröstar, livar upp och ger mening åt livet igen.

En professionell djuraffär kan hjälpa dig vidare och diskutera med dig vilket djur som skulle kunna passa just dig. Till exempel finns Din Zooaffär i Malmö som har hela affären full med fina djur, som inget hellre vill än flytta hem till dig.

Djur som terapi

Om du inte tycker att musik är din grej och du redan testat att hänge dig åt allt från klassiskt till reggae, så kanske det är dags att testa något lite mer… levande.

Oavsett vilket djur du väljer i djuraffären, så kommer han eller hon att behöva dig. Och ibland är det just detta faktum, att känna sig behövd, som kan hjälpa till att dra en människa ur en depression. Plötsligt får livet ett syfte igen och man kan helt enkelt inte deppa ner sig totalt, eftersom djuret då inte skulle klara sig.

En hund behöver komma ut på promenader, en guldfisk kräver ett rent och fräscht akvarium, en hamster vill att hjulet i buren snurrar utan problem och den vandrade pinnen önskar gräs att äta varje dag. Man kanske fortfarande är ledsen, men man tvingas ändå ta tag i djurets situation för att inte det ska behöva lida – och märker då ofta hur bra man mår av att göra något vettigt.

Vilket ska man välja?

Det finns en mängd olika djur som kan passa som terapi-metod. Allt beror på dina önskemål och förutsättningar. Här följer några exempel på lyckade husdjur som hjälpt hussar och mattar tillbaks till livet:

  • Hund – klassikern. En hund är kelsjuk och gosig och väldigt lojal.
  • Fisk – behöver inte gosas med, men är underhållande och enkel att sköta.
  • Katt – kan vara gosig men är också egensinnig.
  • Hamster – små och lätta att ha hemma i lägenhet, mjuk päls.
  • Minigris – ovanligt husdjur som kräver lite jobb, men är väldigt gulligt.

Så, iväg och shoppa terapidjur i närmsta djuraffär nu!